Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgРъководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Мутафчийски: Според последните математики хващаме двама на всеки седем заразени

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Ръководителят на Националния действен щаб за битка с ковид Венцислав Мутафчийски разкри в предаването " Лице в лице " последните данни към обстановката. " Утре сутринта ще имаме нови данни за това какво се случва в България. Ние предполагахме за това нарастване още първоначално - че към Великден ще имаме скок в случаите. Поне по този начин приказваха всички  математически прогнози. Ние влагахме прочут субекнвивен миг - Цветница, по-хубавото време, което се появява. Всичките ни упования се сбъднаха. Миналата седмица беше доста недисциплинирано от страна на неспазване на обществено разграничаване, и в този момент берем плодовете. Сега на Великден излизането на толкоз доста хора от градовете би дало опция да се разнесе болестта по краищата на България, където тя още не се е популяризирала. Така че ни предстоят едни напрегнати и забавни времена ", сподели той. 

" В Германия има такова всеобщо тестване. 300 000 броя седмично, което значи, че цяла Германия ще бъде тествана за към 3 години. Ако приказваме, че всеки калпак в тази страна ще се тества. Всъщност, всеобщото тестване е метод за обгръщане на по-големи групи. А не всеки българи да бъде тестван. Обхващат се по-големи. СЗО предлагаше да се тестват наложително лицата с някаква симптоматика, настанени в болница, реконтактните лица от първи ред или медицинския перносал, който е контактен на тези лица. Разбира се, с придвижване на епидемията стартират да се се губят тези епидемиологични връзки и доста страни ги дефинираха напълно публично - че те към този момент не могат да наблюдават епидемиологичните връзки. Тогава се минава на по-случано и всеобщо тестване в избрани райони, където има скупчване. Финландия да вземем за пример разгласи, че губи епидемиологичните връзки на 1100-ият си пациент. И това е обикновено, не могат да се обзет толкоз хора. Представете си какъв запас би трябвало да има страната със здравни инспектори, които да наблюдават тези връзки. Така че в този смисъл на всеобщото тестване това се влага - че се обгръщат все по-големи групи, които вероятно не биха били попаднали в тази група, т.е. контактни лица от първа или втора група тук-там, където има скупчване на повече пациенти. Имаше доста такива хрумвания първоначално - да се тестват 7 милиона души, да се купят проби, та де тестват, да се види каква е картината. Е, хубаво, видяхме я тази картина и с 4000 теста. Видяхме, че под 1 % е заболеваемостта и то в рискови групи. Това щеше да бъде една моментна фотография, която да бъде доста потребна за научни проучвания и изявления, само че не и от практическа позиция ", разяснява още Мутафчийски.

Запитан дали при по-масово тестване броя на инфектираните може да се усили, да вземем за пример от 800 на 1800, той отговори: Даже може да се окаже, че е към 8000. Ние не си вършим илюзията, че хващаме всички инфектирани. Досега математическите модели, които бяха изследвании, посочваха, че хващаме двама души на 11 инфектирани. Сега напоследък тази цифра е занижена и споделят, че хващаме двама на седем, което е доста по-добре. Тоест допустимият брой в България, че се инфектирани и не са обхванати от зндравната система, е към 6-7 хиляди души ".

" Намираме се в подобен интервал на епидемията, в който е доста по-важно да откриваме кои са заболели, техните контактни от първия ред, и да бъдат лекувани или открити дали има още инфектирани, с цел да се избегне разхождането на здрави заразоносители. Иначе ние ще попаднем на доста хора, както се вижда най-малко на 993-ма души от 1000, които нямат нито антитела, нито са срещали заболяването, нито са заболели. Все отново би трябвало да се схваща, че едно нещо би трябвало да има стопански издържана основа, когато се прави. Първите проекти, които се споделяха от доста участници в разнообразни излъчвания, ами сметката беше от близо половин милиард. Според вас допустимо ли е половин милиард да отдели държавмата, с цел да потвърди, че 993-ма души са здрави. И че единствено 7 души са се срещали с инфекцията. Това е при служителите на реда, които работеха на пъравна линия, изложени на доста огромен риск. Долу-горе същото е ситуацията и при лекарите. Правим в този момент огромно изследване в няколко лечебни заведения с настанени инфектирани - в София, Бургас, в Дупница, Кюстендил, Видин, Габрово, Плевен, Лом. Доказват тъкмо това - че нашата популация към момента е девствена в срещата си с ковид ", разяснява той.

" Дали е правилно за това, че имунизацията против БЦЖ оказва помощ? Те какви ли не неща се пишат. Това е една догадка, която доста се надявам да бъде вярна, само че няма задоволително доказателства, както несъмнено и неналичието на някои разновидности в нашия геном, типично за източна Европа в популацията, което да ни прави по-устойчиви в заразявания и по-малка смъртност да дава. В Белгия в този момент се появява такава доктрина, която се пробва да изясни за какво въпреки всичко в Източна Европа има доста по-малка смъртност. Защото един от белезите, който също е симптом дали пък ние пропущаме 100 хиляди инфектирани в България. Да, обаче 100 хиляди инфектирани вие виждате каква е нашата смъртност. От тези, които сме открили, е към 4 % и повече от 4 %. Значи в случай че имаме 1000 души, те биха били 40 души умрели от 1000 души. Ако са 10 000 души това са 400 души, в случай че да 100 000 тогава към този момент цифрата върви доста пхрогресивно. Такава смъртност, която се явява отвън нормалната смъртност, тя не може да остане незабелязана. Все отново това е нещо, което се следи. Аз тъй като постоянно съм изтъкан от съмнение, нямам доверие и на себеси дали съм прав и постоянно се съпоставям по доста канали, с изключение на, че работя с прелестни сътрудници, които са способени, ние постоянно подлагаме нашите теории на подозрение и си ги ревизираме. Няма покачване на общаната смъртност. Тогава по какъв начин по този начин в случай че има 100 000 инфектирани или 10 000 инфектирани къде е смъртноста в тези 10 000. Защото в моментат в Белгия до неотдавна не отчитаха смъртността от ковид от старческите домове. Да, но това са близо 2000 души. Те не могат да се скрият. И това сега се разяснява в Белгия. Как по този начин има такава извънболнична смъртност, която не се причислява към ковид, а те са ковид инфектирани ", сподели още Мутафчийски.

" Ако не съблюдават разпоредбите, може да затваряме и да глобяваме и магазините. Опитваме се да сме правилни, да разгласяваме като хора рекомендациите. Не е хубаво да се не разрешава, да се заповядва. Няма случаи на наново инфектирани у нас, само че в светобен мащаб има научни изявления, в които най-голямата серия, която е разказана, е върху 386 индивида. Без да се изисквам за специалист в тази област, само че това което съм приказвал с Кантарджиев и вирусолози, правилото на основаването на такава ваксина е да се откри устойчивия вид в генома на вируса, а не тази част, която предстои на голям брой мутациии и неопределеност във времето, тъй че може би товае ключът към намирането на ваксина. Не сме се сблъсквали с някакви доста тежки странични резултати, само че всички наши пациенти, които се лекуват с хлоракин или хидроксихлорокини, те се мониторират непрекъснато, това е наложително. Това лекарство е извънредно неуместно да се употребява отвън болнични условия. Особено съчетано с с азитромоцин, който има същото деяние върху сърдечната проводимост, можге да се ститгне до гибел ", добави той.

" Изписахме Хасан Адемов и сина му. Съпругата му го изкара леко и не бе приета в болница. Синът му също не бе приет в болница първоначално, само че след това се усложни и го приехме. Забравяме, че тези лекари работят непрекъснато в една комшмарна конюнктура - с тежко заболели, работят в костюми, които не са най-комфортните, че са с маски, очила, не виждат фамилиите си и са изложени на голям риск. И до такава степен стигнахме, че да излязат същите тези сътрудници, които толкоз доста неща са принудени да понесат, да ръкопляскат на нас, които се разхождаме и се лигавим по улиците. Това е перверзно, разбирате ли. На щаба бе казано да бъде прям с българските жители. Ние следим международните трендове, които демонстрират неприятни неща, и ние не можем да ги спестим, без значение дали е Цветница или не. В нито една страна не е близо подобен сюжет за разхлбаване на ограниченията, дори приказват за юли, за август ", приключи той

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР